معرفی کامل سشن سیدنی | جفت ارزها و استراتژی های معاملاتی

آشنایی با سشن سیدنی و ویژگی های آن
هفته و روز کاری بازار فارکس با سشن سیدنی آغاز می شود

معرفی سشن سیدنی

بازار فارکس از 4 جلسه یا سشن معاملاتی تشکیل می شود که هر کدام از آن ها برای 9 ساعت فعالند. سشن معاملاتی سیدنی هفته و روز کاری فارکس را آغاز می کند و با باز شدن بازار معاملاتی سیدنی در استرالیا شروع می شود. معمولا در سشن سیدنی حجم معاملات در پایین ترین میزان قرار دارد و جریان معاملات به آرامی پیش می رود. معمولا معامله گرانی به سراغ ترید در سشن سیدنی می روند که به دنبال شرایط معاملاتی آرام و به دور از هیجان و استرس هستند.

چرا سشن سیدنی در بازار فارکس مهم است؟

با وجود آنکه سشن سیدنی به عنوان کم رونق ترین سشن فارکس به حساب می آید، فعالیت در آن به دلایل مختلف حائز اهمیت است. از جمله دلایل اهمیت سشن سیدنی در فارکس:

  • تنظیم جریان معاملاتی روز
  • فرصت های معاملاتی اول روز
  • کمک به مدیریت ریسک بهتر.

تنظیم جریان معاملاتی روز

از آن جایی که سشن معاملاتی سیدنی روز کاری فارکس را آغاز می کند، بینش های ارزشمندی درباره احساسات بازار و روند های احتمالی قیمت ها به تریدر ها می دهد. آن ها با مشاهده و بررسی نحوه واکنش جفت ارز ها به رویداد ها و خبر های مختلف می توانند استراتژی معاملاتی خود را با جریانات بازار هماهنگ و تنظیم کنند.

فرصت های معاملاتی اول روز

سشن سیدنی فرصت های معاملاتی مناسبی را در ابتدای روز برای تریدر های آسیا و اقیانوسیه فراهم می کند. این فرصت ها برای کسانی که به دنبال سرمایه گذاری و معامله در تحرکات اولیه و باز کردن پوزیشن معاملاتی در زمان آرامش بازار هستند، مناسب است.

کمک به مدیریت ریسک بهتر

درک درست از پویایی سشن سیدنی در فارکس می تواند به مدیریت ریسک بهتر برای تریدر ها کمک کند. با تحلیل الگو ها و رفتار های قیمت ها در این جلسه، تریدر ها می توانند استراتژی های مدیریت ریسک خود را با توجه به نوسانات احتمالی بازار تطبیق دهند.

ساعت شروع کار بازار فارکس به وقت ایران
فعالیت معاملاتی در سشن فارکس برای ایرانیان به دلیل ساعت آن کمی سخت است

ساعات معاملاتی سشن سیدنی به وقت ایران

معاملات جلسه سیدنی در بازار فارکس از ساعت (00:30) بامداد به وقت ایران شروع می شود و تا (09:30) صبح ادامه دارد. این سشن معاملاتی همپوشانی زیادی با سشن توکیو دارد که از ساعت (03:30) بامداد آغاز و در ساعت (12:30) ظهر پایان می یابد. سشن سیدنی و توکیو در فارکس با یکدیگر «سشن آسیا» را تشکیل می دهند.

مشخصات سشن سیدنی

سشن سیدنی در فارکس به عنوان جلسه ای محسوب می شود که روند کلی روز معاملاتی را تعیین می کند. این سشن 9 ساعته حجم و نوسان پایینی نسبت به سشن های اروپا و آمریکا دارد، اما شرایط آن از زمان شروع همپوشانی اش با سشن توکیو بهتر می شود. در این بازار معاملاتی جفت ارز هایی که یک طرف آن ها (دلار استرالیا) یا (دلار نیوزلند) هستند، بیشتر معامله می شوند.

حجم معاملات در سشن سیدنی

با اینکه جلسه سیدنی نسبت به جلسات بعدی حجم و نقدینگی کمتری دارد، اما همچنان شرایط و نقدینگی کافی را برای ورود به معاملات فراهم می کند. عمق نقدینگی و نوسان قیمتی که بیشتر تریدر ها به دنبالش هستند در سشن سیدنی در فارکس کمتر دیده می شود و به همین دلیل اکثر تریدر ها برای انجام معاملاتشان سشن های بزرگ تر، یعنی «لندن» و «نیویورک» را انتخاب می کنند. حجم کمتر باعث افزایش اسپرد ترید در سشن سیدنی می شود که این مسئله فرصت های معاملاتی مناسب را محدود می کند.

تحولات بازار در سشن سیدنی

با اینکه نوسانات و نقدینگی سشن سیدنی پایین است، اما بسیاری از تحولات قیمتی و تغییر وضعیت نماد ها در سشن سیدنی رخ می دهند؛ چرا که این بازار روز معاملاتی را شروع می کند و اثر اتفاقات، اخبار و تصمیمات کلان در این بازار نمایان می شوند. در واقع حتی معامله گر هایی که به ترید در سشن سیدنی علاقه ندارند، نیم نگاهی به تحولات و اخبار آن دارند تا وضعیت روز بازار را بهتر بسنجند. در واقع احساسات بازار سیدنی و توکیو روی حرکات کلی بازار در طول روز و در سشن های بعدی هم تاثیر می گذارند.

جفت ارزهای پر معامله در سشن سیدنی

معرفی جفت ارز های پر معامله سشن معاملاتی سیدنی
بیشترین معاملات سشن سیدنی مربوط به جفت ارز هایی است که یک طرف آن ها دلار استرالیا قرار دارد

تریدر هایی که به معامله در سشن سیدنی علاقه دارند، باید جفت ارز های محبوب و پر معامله این بازار را بشناسند و نگاهی ویژه به آن ها داشته باشند. همچنین از آنجایی این بازار تاثیر بسیار زیادی از اقتصاد استرالیا می گیرد، باید با شرایط این بازار آشنا باشند.

جفت ارز های محبوب سشن سیدنی معمولا آن هایی هستند که با بازار استرالیا همبستگی مستقیم دارند. این یعنی جفت ارز های اصلی و جفت ارز هایی که یک طرف آن ها «دلار استرالیا» است، بسیار مورد توجه قرار دارند. از طرفی، همپوشانی زیاد سشن های سیدنی و توکیو باعث می شود تا جفت ارز های مرتبط با بازار و ین ژاپن مورد علاقه تریدر ها باشند.

برای مثال جفت ارز هایی مانند (AUD/USD) و (USD/JPY) اغلب محور فعالیت تریدر ها هستند. ثبات قیمت در عین داشتن نقدینگی و فعالیت بالا از دلایل اصلی جذابیت این نماد ها برای معامله گران هستند. درک درست رفتار قیمتی این جفت ارز ها می تواند در تصمیم گیری بهتر و آگاهانه تر و استفاده از احساسات بازار به معامله گران کمک کند. برای مثال از آن جایی که دلار استرالیا تاثیر زیادی بر بازار کالا ها می گذارد، می تواند وضعیت جفت ارز (AUD/USD) را تغییر دهد.

واکنش سشن سیدنی به اخبار و رویدادها

در طول سشن سیدنی، واکنش به اخبار بازار و رویداد ها بسته به ماهیت آن ها و تاثیرشان بر جفت ارز های مربوط به اقتصاد استرالیا و نیوزلند متفاوت است. چند مورد از اخبار و رویداد های تاثیر گذار بر ترید در سشن سیدنی:

  • تصمیمات بانک مرکزی استرالیا و تغییر نرخ بهره
  • انتشار اخبار اقتصادی
  • قیمت کالا ها
  • رویداد های ژئوپلیتیکی.

تصمیمات بانک مرکزی استرالیا و تغییر نرخ بهره

تصمیمات مربوط به نرخ بهره به ویژه از سمت بانک مرکزی استرالیا (RBA) و بانک مرکزی نیوزلند (RBNZ) تاثیر قابل توجهی بر نرخ تبدیل دلار استرالیا و دلار نیوزلند می گذارند. معامله گران باید به دقت اخبار و اعلامیه های بانک مرکزی را زیر نظر داشته باشند تا از تغییرات سیاست های پولی مطلع شوند.

انتشار اخبار اقتصادی

شاخص های کلیدی اقتصادی مانند رشد «تولید ناخالص داخلی» – “GDP”، نرخ اشتغال، تورم، طراز معاملاتی و… می توانند بر حرکات قیمت جفت ارز ها در سشن سیدنی تاثیر بگذارند. اخبار مثبت و منفی در گزارش های اقتصادی می توانند منجر به نوسان در جفت ارز های وابسته به دلار استرالیا و دلار نیوزلند شوند.

قیمت کالا ها

استرالیا و نیوزلند صادر کنندگان بزرگی از کالا هایی مانند طلا، سنگ آهن، لبنیات و… هستند. نوسانات قیمت کالا ها می تواند بر ارزش دلار استرالیا و نیوزلند تاثیر بگذارد و همچنین اخبار مربوط به بازار کالا ها باعث حرکت جفت ارز های دلار استرالیا و دلار نیوزلند در طول سشن سیدنی می شوند.

رویداد های ژئوپلیتیکی

تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه آسیا و اقیانوسیه مانند تنش های تجاری، بی ثباتی سیاسی یا بلایای طبیعی می توانند بر احساسات بازار در طول جلسه سیدنی تاثیر گذارند. معامله گران ممکن است در نتیجه این اخبار پوزیشن های معاملاتی خود را ببندند.

استراتژی های معاملاتی در سشن سیدنی

معرفی بهترین استراتژی های معاملاتی سشن سیدنی
تریدر هایی که دنبال معامله در شرایط آرام هستند به سراغ سشن سیدنی می آیند

همسو شدن با جلسه سیدنی می تواند برای سود حاصل از معاملات را برای گروهی از تریدر ها افزایش دهد. درک جنبه های منحصر به فرد این جلسه برای انتخاب استراتژی معاملاتی مناسب برای آن ضروری است. در واقع نزدیک کردن سبک معاملاتی با شرایط و ویژگی های سشن معاملاتی سیدنی این همسویی را به وجود می آورد. منظور از شرایط سشن سیدنی، توجه به حرکات نسبتا آرام آن، نقدینگی پایین تر، موقعیت جغرافیایی، ساعت انجام معاملات و… است.

در میان روش ها و استراتژی های گوناگون، «معاملات پوزیشنی» بیشتر برای کسانی مناسب است که به دنبال کسب سود از ماهیت آرام و تقریبا منظم جلسه هستند. تریدر ها با حفظ پوزیشن هایشان برای مدت طولانی تر، از انتشار اخبار و داده های اقتصادی برای تغییر وضعیت معاملاتشان استفاده می کنند. از طرف دیگر «تریدر های روزانه» ممکن است به خاطر آرامش سشن سیدنی و دوری از نوسانات این بازار را انتخاب کنند. در ادامه تعدادی از بهترین استراتژی های ترید در سشن سیدنی را معرفی می کنیم.

  1. معاملات پوزیشنی: این سبک معاملاتی برای علاقه مندان به سرمایه گذاری بلند مدت و متمرکز بر تحلیل فاندامنتال مناسب است؛
  2. نوسان گیری: برای گرفتن نوسان قیمت ها در کوتاه مدت و میان مدت مناسب است؛
  3. معاملات روزانه: برای تریدر هایی که به دنبال بستن پوزیشن های خود قبل از پایان روز و استفاده از حرکات کوچک قیمت هستند، مناسب اند.

 نکات مهم معامله در سشن سیدنی

برای ترید در سشن سیدنی نیاز به رعایت مجموعه ای از نکات و ملاحظات خاص است. در ادامه چند نکته مهم در خصوص ترید در جلسه سیدنی را توضیح می دهیم.

  1. وضعیت پویایی بازار را به خوبی درک کنید: بار ها گفتیم که جلسه سیدنی هفته و روز معاملاتی را آغاز می کند و تاثیر زیادی بر روند آن می گذارد؛
  2. روی جفت ارز های مربوط به دلار استرالیا و دلار نیوزلند دقت کنید: این جفت ارز ها بیشترین میزان نوسان در سشن سیدنی را دارند؛
  3. حواستان به انتشار اخبار اقتصادی باشد: اخبار اقتصادی ناحیه اقیانوسیه و آسیا را رصد کنید و برای واکنش های احتمالی بازار به این اخبار آماده باشید؛ چرا که بر حرکات قیمت ارز در جلسه سیدنی تاثیر می گذارند؛
  4. میزان نقدینگی را در نظر بگیرید: یادتان باشد که نقدینگی کمتر سشن سیدنی باعث بالا بودن اسپرد نماد های معاملاتی می شود. در نتیجه برای ورود به معاملات احتیاط کنید و تکنیک های مدیریت ریسک را جدی تر بگیرید.
  5. همپوشانی جلسه سیدنی با توکیو باعث افزایش میزان نقدینگی و نوسانات قیمت می شود. حواستان به واکنش جفت ارز ها در زمان همپوشانی باشد؛ چرا که فرصت های معاملاتی مناسبی در این زمان ایجاد می شوند؛
  6. اطلاعات خود را بالا نگه دارید: همیشه خود را به روز نگه دارید و اخبار مهم و موثر را دنبال کنید. تقویم های اقتصادی، منابع خبری و تحلیل های بازار به شما در آگاه ماندن از وضعیت بازار کمک می کنند؛
  7. مدیریت ریسک را تمرین کنید: برای آنکه از معاملاتتان بهترین نتیجه را بگیرید باید از تکنیک های مدیریت ریسک در استراتژی تان استفاده کنید. دستورات حد ضرر، حد سود، میزان اهرم، اندازه پوزیشن و… را جدی بگیرید و برای حفاظت از سرمایه تان یک رویکرد منظم داشته باشید؛
  8. با شرایط بازار سازگار شوید: با اینکه سشن سیدنی بسیار آرام است، اما باز هم شرایط بازار می تواند به سرعت تغییر کند. حواستان را جمع کنید و استراتژی خود را بر اساس نحوه حرکت بازار تنظیم کنید.
معرفی مزایا و معایب سشن سیدنی
نقدینگی کم و اسپرد بالا از مهم ترین معایب سشن سیدنی هستند

مزایا و معایب معامله در سشن سیدنی

معامله در طول سشن سیدنی مزایا و معایب خاص خود را دارد. در جدول زیر با مزایا و معایب ترید در سشن سیدنی آشنا می شویم.

مزایای سشن Sydney معایب سشن Sydney
فرصت برای کسب سود زودهنگام در ابتدای هفته و روز معاملاتی نقدینگی کمتر و اسپرد بالا تر نماد های معاملاتی
بهترین فرصت برای علاقه مندان به معاملات دلار استرالیا و دلار نیوزلند عمق بازار محدود تر
رقابت سبک تر و توانایی پیش بینی بهتر بازار افزایش نوسانات بازار
امکان بهره بردن از نوسانات کوتاه مدت قیمت تحرک ناگهانی بازار در نتیجه اخبار

جمع بندی

سشن سیدنی شاید مانند سشن ها لندن و نیویورک پر رونق، سریع، نوسانی و با حجم بالا نباشد؛ اما از آن جایی که هفته و روز معاملاتی را شروع می کند، جایگاه مهمی در اکوسیستم بازار فارکس دارد. درک ویژگی های خاص و ظریف سشن سیدنی می تواند به تصمیم گیری های بهتر و مدیریت ریسک موثر تر کمک کند. همچنین آن دسته از تریدر هایی که به فعالیت به دور از فضای پر تنش و نوسانی علاقه دارند، ترید در سشن سیدنی را ترجیح می دهند.

سوالات متداول

✅ همپوشانی سشن سیدنی و سشن توکیو چند ساعت است؟

تقریبا 6 ساعت. این همپوشانی تقریبا از ساعت 03:30 بامداد تا 09:30 صبح به وقت ایران است.

✅ سشن سیدنی همزمان با کدام بازار باز می شود؟

بازار استرالیا و نیوزلند

✅ بهترین جفت ارز ها برای معامله در سشن سیدنی کدامند؟

جفت ارز هایی که یک طرف آن ها دلار استرالیا، دلار نیوزلند، دلار آمریکا و ین ژاپن است.

درج نظر