معرفی بهترین تایم فریم های معاملاتی و نوسان گیری در فارکس

تایم فریم های معاملاتی
معرفی بهترین تایم فریم های معاملاتی و نوسان گیری در فارکس

مفهوم تایم فریم در فارکس

برنامه ریزی زمانی یکی دیگر از موارد مهمی است که یک معامله گر موفق آن را در دستور کار خود قرار می دهد. زمانی که یک تریدر می خواهد استراتژی معاملاتی خود را بسازد تایم فریم های معاملاتی را بصورت دقیق بررسی می کند و مطابق با برنامه و روحیه خود، بهترین “Time Frame” را برای انجام معاملات خود انتخاب می نماید. در بازار های مالی غالباً تایم فریم های 1، 5، 15 و…. دقیقه ای وجود دارند که اگر نمودار خود را بصورت مدل شمعی یا میله ای تعیین کنید هر کندل نشان دهنده بازه زمانی است. بطور مثال، اگر پلتفرم معاملاتی خود را روی تایم فریم یک ساعته تظیم کرده اید، باید یک ساعت زمان بدهید تا کندل شما تشکیل بشود و در نهایت آپدیت جدید صورت بگیرد و دوباره کندل بعدی ایجاد شود.

بنابراین، یک معامله گر موفق ابتدا بازار را در تایم فریم های متفاوت بررسی می کند، روند کلی بازار را [صعودی یا نزولی] مشخص کرده و با مشاهده کندل که در حال بسته شدن می باشند، سفارش خود را ایجاد می نماید.

معرفی انواع تایم فریم های معاملاتی

در پلتفرم های معاملاتی متفاوت شما می توانید انواعی از “Time Frame” را مشاهده کنید، بطور مثال در تریدینگ ویو بازه های زمانی 1 تا 45 دقیقه و 1 تا 4 ساعته رایگان می باشد، اما شما با تهیه اشتراک می توانید به تمام زمان بندی ها حتی ثانیه هم دسترسی داشته باشد.

به صورت کلی سه نوع تایم فریم معاملاتی وجود دارد که در جدول زیر می توانید آن هارا مشاهده کنید:

تایم فریم بازه زمانی رایج در بازار سهم
تایم فریم کوتاه مدت بازه زمانی 1 دقیقه تا 4 ساعت بازه زمانی 1 دقیقه تا 1 هفته
تایم فریم میان مدت بازه زمانی 5 دقیقه تا 1 روز بازه زمانی 2 تا 6 ماه
تایم فریم بلند مدت بازه زمانی 30 دقیقه تا 1 هفته بازه زمانی 9 تا 12 ماه

تایم فریم های کوتاه‌مدت و مزایا و معایب آنها

همانطور که گفته شد تایم فریم های کوتاه مدت در برگیرنده بازه زمانی از 1 دقیقه تا 4 ساعته معاملاتی می باشد. از مزایا و معایب تایم فریم کوتاه مدت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در این بازه زمانی معامله گر وقت اندکی برای تصمیم گیری دارد و حداکثر معاملات خود را باید در یک هفته جمع بندی کند؛
  • کارمزد معاملاتی در این بازه زمانی نقش پررنگی دارد و غالباً بازاری که کارمزد کمتری دارد مناسب معامله گران با استراتژی کوتاه مدت است؛
  • این تایم فریم مناسب تریدر هایی است که ریسک پذیرند، نوسان گیری می کنند و سریعا می توانند در شرایط سخت تصمیم بگیرند؛
  • تایم فریم کوتاه مدت مناسب معامله گرانی است که مدت زمان کافی برای بررسی بازار دارند.

در جدول زیر بصورت کامل هر کدام از تایم فریم های معاملاتی کوتاه مدت در پلتفرم های معاملاتی را با علامت اختصاری توضیح خواهیم داد:

علامت اختصاری بازه زمانی توضیحات
M1 یک دقیقه هر دقیقه یک کندل جدید ایجاد می شود
M5 پنج دقیقه هر 5 دقیقه کندل جدید ایجاد می شود
M30 سی دقیقه هر 30 دقیقه کندل جدید ایجاد می شود.
H1 یک ساعت هر یک ساعت کندل جدید ایجاد می شود.
H4 چهار ساعت هر 4 ساعت کندل جدید ایجاد می شود.
D1 یک روز تغییرات قیمت در یک روز کامل را نشان می دهد.
W1 یک هفته در یک هفته معاملاتی تغییرات قیمت را نشان می دهد.
MN یک ماه تحلیل طولانی مدت در بازه یک ماه را نشان می دهد.

تایم فریم های میان‌مدت و استراتژی‌های معاملاتی صبورانه

اگر شما یک معامله گر نسبتاً صبورتری هستید یا اینکه مدت زمان کافی برای بررسی لحظه ای بازار را ندارید، می توانید از تایم فریم های میان مدت که در برگیرنده بازه زمانی 5 دقیقه تا 1 روز است، استفاده کنید. در این تایم فریم به شما این فرصت داده می شود تا بازار را بصورت کامل بررسی نمایید و در نهایت بهترین تصمیم را برای باز کردن یک سفارش جدید بگیرید؛ با بررسی بازار در این تایم فریم می توانید تایید روند بگیرید. بطور مثال، اگر استراتژی معاملاتی شما در بازه زمانی 15 دقیقه تنظیم شده است و می خواهید در میان مدت آن را بررسی کنید، باید روند بازار را در تایم فریم میان مدت 1 ساعته بررسی نمایید.

بهترین تایم فریم فارکس
بررسی بهترین تایم فریم فارکس با توجه به استراتژی معاملاتی

تایم فریم های بلندمدت و مسیر رسیدن به سودهای پایدار

برای اینکه روند کلی بازار را تعیین نمایید، می توانید تایم فریم بلند مدت در پلتفرم معاملاتی خود را در بازه زمانی 30 دقیقه تا یک هفته متناسب با استراتژی معاملاتی خود تنظیم کنید. بطور مثال، اگر استراتژی معاملاتی شما در بازه زمانی 15 دقیقه تنظیم شده است و می خواهید در بلند مدت آن را بررسی کنید، باید روند بازار را در تایم فریم بلند مدت 4 ساعته بررسی نمایید. تایم فریم های بلند مدت مناسب اشخاصی است که قدرت تصمیم گیری پایین تری دارند، بسیار صبور هستند و البته که می خواهند مدیریت ریسک کنند.

کلید طلایی یافتن تایم فریم مناسب

همیشه انتخاب یک بازه زمانی “Time Frame” برای معامله گران کاری بسیار مشکل بود است، اما عوامل زیر به شما کمک می کند تا در این موارد بهترین تصمیم را بگیرید:

شناخت روحیات شخصی: اینکه شما فردی صبور یا عجول هستید می تواند در انتخاب بازه زمانی به شما کمک شایانی کند. اگر فردی عجول باشید، می توانید از تایم فریم های کوتاه تر استفاده کنید و بالعکس افراد صبور بازار را به خوبی بررسی کرده و در نهایت در بلند مدت تصمیمات خود را می گیرند؛

استراتژی معاملاتی: معامله گران می دانند که اگر استراتژی معاملاتی مناسبی نداشته باشند، قطعاً شکست خواهند خورد. هر استراتژی معاملاتی با توجه به تحلیل، روحیات، سرمایه و… توسط تریدر در یک تایم فریم مشخص تعیین می شود؛

سرمایه اولیه: بسیاری از معامله گران با توجه به دارایی که دارند، تصمیم می گیرند در تایم فریم کوتاه یا بلند مدت فعالیت کنند. مثلاً اگر شما سرمایه ای دارید و از این موضوع مطلع هستید که به آن احتیاج ندارید، می توانید از تام فریم بلند مدت استفاده کنید.

تایم فریم نوسان گیری
بررسی دقیق برای یافتن تایم فریم مناسب با توجه به شناخت روحیات معامله گری

انتخاب بهترین تایم فریم برای ترید

کدام تایم فریم برای ترید کردن بهتر است؟! در پاسخ به این سوال باید بگوییم تایم فریم های معاملاتی متفاوتی در بازار های مالی وجود دارند که با توجه به برنامه ریزی و اهداف شخصی خود، می توانید بهترین زمان را برای انجام معاملات در نظر بگیرند. با توجه به بررسی های صورت گرفته تایم فریم های 4 ساعته تا یک روز، به دلیل اینکه اطلاعات بیشتری از بازار را در دل خود جای داده اند مورد توجه معامله گران قرار دارند. در مقابل، افرادی که به دنبال سود بیشتر در بازه زمانی کوتاه می باشند بهترین تایم فریم نوسان گیری برای آن ها در بازه زمانی 5 تا 30 دقیقه جهت انجام معاملات می تواند باشد.

انتخاب تایم فریم مناسب در معاملات فیوچرز

در معاملات فیوچرز یا همان قرار داد های آتی، باید یک تایم فریم مناسب را با توجه به استراتژی معاملاتی خود در نظر بگیرید. در این نوع معاملات هیچ نوع محدودی برای معامله گر در نظر گرفته نشده است، اما به این نکته توجه کنید که باید زمان خود را با اهرم معاملاتی تنظیم نمایید، در غیر اینصورت با کوچکترین اتفاقی و برعکس شدن بازار سرمایه اولیه شما از دست می رود. بنابراین، اگر از تایم فریم بلند مدت در معاملات فیوچرز استفاده می کنید، اهرم معاملاتی پایین تری را انتخاب نمایید و بر عکس اهرم بیشتر را در تایم فریم کوتاه مدت به کار ببرید.

بهترین تایم فریم برای معاملات ارز دیجیتال

استراتژی معاملاتی و سبک شخصیتی در بازارهای مالی می توانند به یک معامله گر در انتخاب بهترین تایم فریم کمک کند. در بازار ارز های دیجیتال هم مانند سایر بازار های دیگر، یک فرد باید دانش و مهارت کافی برای انجام معامله داشته باشد و در نهایت با توجه به استراتژی معاملاتی خود بهترین تصمیم را بگیرد.

با توجه به اینکه در بازار ارز های دیجیتال شاهد نوسانات کمتری در بازه های زمانی کوتاه مدت هستیم، به شما پیشنهاد می کنیم از بازه های زمانی طولانی مدت برای کسب سود بیشتر استفاده کنید. اگر یک اسکالپر هستید و می خواهید تایم فریم کوتاه مدت را برای معاملات ارز دیجیتال خود انتخاب نمایید، بهتر است در بازه زمانی 5 تا 30 دقیقه معاملات را انجام دهید.

تایم فریم های معاملاتی
بررسی بهترین تایم فریم مناسب جهت انجام معاملات ارز های دیجیتال

چگونه تایم فریم مناسب خود را پیدا کنیم؟

در انتخاب یک تایم فریم مناسب، باید روحیات خود را در طولانی مدت بسنجید! می توانید استراتژی معاملاتی مورد نظر تان را داخل حساب معاملاتی دمو بررسی کنید و در نهایت بهترین زمان را متناسب با شخصیت خود اتخاذ کنید. موارد مهمی که در انتخاب “Time Frame” وجود دارند عبارتند از:

موارد مهم در انتخاب تایم فریم توضیحات
مهارت تحلیل تکنیکال با استفاده از تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال می توانید بهترین استراتژی را ساخته و در تایم فریم مناسب نقاط ورود و خروج را انتخاب کنید.
مهارت های علمی دانش، سرعت، دقت و… عواملی هستند که به شما در انتخاب یک تایم فریم مناسب کمک می کنند.
روحیات فردی استرس و صبر هر دو عاملی هستند که در انتخاب تایم فریم شما موثر است [ اگر فردی مضطرب هستید از تایم فریم بلند مدت استفاده کنید].

جمع بندی

در این مقاله بصورت کامل تایم فریم های معاملاتی را توضیح دادیم و متوجه شدیم که رابطه مستقیمی با استراتژی معاملاتی، روحیات، مهارت، سرمایه و… یک معامله گر دارد. در نتیجه، یک تریدر با انتخاب هوشمندانه تایم فریم می تواند در بازار های پر نوسان کسب سود کند. البته فقط عامل زمان تنها موردی نیست که یک معامله گر را به موفقیت می رساند بلکه بالا بردن سطح دانش، کسب تجربه در بازه زمانی طولانی و… همگی عواملی می باشند که یک تریدر مبتدی را به حرفه ای تبدیل می کند. شما در کدام تایم فریم معاملاتی ترید می کنید؟ بنظر شما کدام تایم فریم بهتر است؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

❓ بهترین تایم فریم فارکس و ارز دیجیتال کدام اند؟

بهترین تایم فریم در بازار ارز دیجتال و فارکس معمولاً از 5 دقیقه تا 1 روز می باشد.

❓ بهترین تایم فریم در بازار بورس کدام اند؟

غالباً افرادی که در بازار بورس سرمایه گذاری می کنند، معاملات خود را در بازه زمانی روزانه، هفتگی و ماهانه انجام می دهند.

❓ انواع تایم فریم در بازار های مالی کدام اند؟

تایم فریم ها به 3 دسته بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت تقسیم بندی می شوند.

درج نظر