💹 معرفی اندیکاتور زیگزاگ در تریدینگ ویو و متاتریدر 💹

اندیکاتور زیگزاگ
معرفی و آشنایی با اندیکاتور زیگزاگ در پلتفرم های تریدینگ ویو و متاتریدر

خط روند قیمت در چارت ها می تواند اطلاعات زیادی به معامله گر بدهد و به او در تحلیل آینده قیمتی یک دارایی کمک کند. به شکل های گوناگونی می توانید از خطوط روند در نمودار استفاده کنید و داده های مفیدی از طریق آن به دست آورید. یکی از ابزارهای مناسب و قدرتمند برای این امر، اندیکاتور زیگزاگ (Zigzag) است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید، اما این Indicator دقیقا چگونه کار می کند و کاربردهای آن چه مواردی هستند؟ در این مقاله به صورت جامع به اندیکاتور zigzag می پردازیم و به سوالات شما در این زمینه پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید!

آشنایی با اندیکاتور زیگزاگ (zigzag)

این Indicator نوعی ابزار ابتدایی محسوب می شود که توسط تحلیل گران برای پیدا کردن نقطه بازگشت روند یک دارایی یا سهام، مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع، زیگزاگ با کمک به تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی و تشخیص الگوهای بازگشتی مختلف از جمله سر و شانه یا کف دوقلو، به شناسایی تغییرات چشمگیر در قیمت و پوشاندن نوسانات ناچیز، منجر می شود. به عبارت دیگر، Zigzag تغییرات مزاحم و بی اهمیت روزانه در بازار را از چشم معامله گر دور می کند. لازم به ذکر است که زیگزاگ یک ابزار مبتنی بر پیش بینی نیست و بر اساس رویدادهای گذشته کار می کند.

برای استفاده از چنین اندیکاتوری باید درصد تغییرات قیمتی را به آن ارائه دهید. مقدار پیش فرض برای Zigzag روی 5 درصد تنظیم شده است، اما در صورت اعمال مقدار 9% می توانید مطمئن شوید که تنها نوسانات قیمتی 9 درصد یا بالاتر بر روی چارت ظاهر می شوند. در حقیقت هرچه این درصد بالاتر باشد، تغییرات قیمتی کوچک تر ناپدید شده و به تحلیل گر در دستیابی به نمای گسترده از موضوع کمک می کند.

بهترین عملکرد این ابزار را می توانید در بازارهایی با روند های قیمتی قوی به دست آورید. تریدرها امکان استفاده از سایر اندیکاتورهای تکنیکال محبوب همچون شاخص قدرت نسبی (RSI) و اسیلاتور استوکاستیک (Stochastics) در کنار این ابزار، برای تایید وضعیت بیش فروش یا بیش خرید یک دارایی در زمان تغییر جهت خط زیگ زاگ را دارند.

اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور زیگزاگ

در یک چارت قیمتی می توانید از انواع ابزارها و الگوها برای تشخیص و تحلیل بهتر استفاده کنید. این ابزارها شامل چند بخش گوناگون هستند که بر روی نمودار قابل مشاهده اند. آشنایی با اجزای تشکیل دهنده یک اندیکاتور می تواند درک بهتری از عملکرد آن به تریدر ارائه دهد. ابزار مورد بحث ما در این مقاله از دو بخش اصلی زیر تشکیل شده است:

  • خطوط زیگزاگ
  • انحراف

در ادامه به هرکدام از این بخش ها دقیق تر می پردازیم.

خطوط زیگزاگ

شاید اولین چیزی که پس از نمایش Indicator مورد اشاره در چشم کاربر دیده شود، خطوط زیگزاگ در نمودار باشد. در واقع این خطوط جهت کلی روند در بازار را به معامله گر می گویند. هرچه درصد نوسانات قیمتی را در تنظیمات اندیکاتور زیگ زاگ کمتر کنید، تعداد خطوط بر روی چارت بیشتر می شوند و برعکس. خطوط زیگزاگ بر اساس محاسبه و بررسی چند کندل پشت سر هم پدیدار می شوند.

انحراف

در پایان هر خط Zigzag در اندیکاتور، یک انحراف به جهت مخالف دیده می شود. در زیگزاگ هنگام تنظیم بر اساس درصد، خطوط به سمت مخالف شروع به حرکت می کند و دچار انحراف می شوند. در برخی از مواقع با اتصال نقاط هم سطح در این انحراف ها می توان سطوح حمایت یا مقاومت را تشخیص داد. همچنین، این نقاط برای شناسایی الگوهای قیمتی نیز کاربرد دارند.

تنظیمات اندیکاتور زیگزاگ (zigzag)

تنظیمات زیگ زاگ تریدینگ ویو
آشنایی با تنظیمات مختلف اندیکاتور Zigzag در چارت های مالی

اندیکاتور زیگ زاگ مانند تمام ابزارهای دیگر با تنظیماتی ارائه می شود و قابلیت شخصی سازی را برای معامله گران فراهم می کند. شما می توانید با توجه به سلیقه و استراتژی های معاملاتی، این تنظیمات را برای ترید به بهترین و سود آور ترین شکل ممکن تغییر دهید و حالت های مختلف را در آن امتحان کنید تا به مناسب ترین مشخصات ممکن دست یابید. بخش های زیر در این Indicator قابل شخصی سازی هستند:

  • تعداد خطوط
  • نوع قیمت
  • رنگ خطوط

در ادامه، هرکدام از این موارد را به شکل جزئی تر بررسی و به تاثیرات آن ها بر روی عملکرد تریدر اشاره می کنیم.

تعداد خطوط

در هنگام مشاهده اندیکاتور زیگزاگ بر روی نمودار قیمتی، امکان تغییر تعداد خطوط با تنظیم درصد قیمتی وجود دارد. این درصد قیمتی، حداقل تغییر مورد نیاز در قیمت برای انحراف جهت خطوط را تعیین می کند. بنا بر این، هرچه این مقدار بیشتر باشد، تعداد خطوط دیده شده بر روی نمودار افزایش می یابد. این پارامتر می تواند در میدان دید معامله گر نسبت به چارت تاثیر محسوسی داشته باشد.

نوع قیمت

در حقیقت این Indicator هیچ چیزی از قیمت دارایی را در خطوط و بخش های مختلف خود نمایش نمی دهد. بنا بر این، تنظیمات مربوط به نوع قیمت در آن وجود ندارد.

رنگ خطوط

معمولا در بیشتر اندیکاتورها و ابزارهای پلتفرم های تحلیل تکنیکال از جمله TradingView، امکان ایجاد تغییرات ظاهری در نمودار وجود دارد. در رابطه با اندیکاتور زیگ زاگ نیز این موضوع برقرار است. شما می توانید با ورود به بخش تنظیمات Indicator مورد بحث در این مقاله، به سادگی رنگ خطوط زیگ زاگ را به مورد دلخواه خود تغییر دهید تا بتوانید دید مطلوبی داشته باشید.

کاربردهای اندیکاتور زیگزاگ

پس از آشنایی با اندیکاتور Zigzag، معرفی اجزای تشکیل دهنده و آشنایی با تنظیمات مختلف آن، نوبت به بررسی موارد استفاده و کاربردهای این ابزار کمتر شناخته شده ولی مفید می رسد. امکان استفاده از این Indicator برای شناسایی موارد کاربردی در تحلیل تکنیکال وجود دارد. این کار می تواند به افزایش وین ریت معاملات و احتمال موفقیت در ترید منجر شود. هرچند، باید توجه کنید که این اندیکاتور به تنهایی سیگنال خرید و فروش خاصی به تریدرها ارائه نمی دهد. در این بخش از مقاله، سه کاربرد زیر برای اندیکاتور زیگ زاگ را به طور دقیق شرح می دهیم:

  • شناسایی روند
  • حمایت و مقاومت
  • کانال‌های قیمتی

شناسایی روند

یکی از اصلی ترین و اساسی ترین کاربرد های این خطوط در چارت های مالی، تشخیص خط روند و جهت آن است. شکل گیری وضعیت higher high و higher low در اندیکاتور زیگ زاگ به معنای حرکت قیمت دارایی رو به بالا است و از طرف دیگر، تشکیل lower high و lower low در خطوط این ابزار یعنی روند به سمت پایین تمایل دارد. با بررسی شکل کلی خطوط زیگ زاگ در این ابزار می توانید جهت را تشخیص دهید.

حمایت و مقاومت

یکی دیگر از امکانات اندیکاتور خطوط زیگزاگ، کمک به شناسایی سطوح “Support” و “Resistance” در نمودار قیمت است. با وجود انحراف و تغییر جهت خطوط در این ابزار می توان تا حدی موقعیت این سطوح در چارت قیمتی را تشخیص داد.

کانال‌های قیمتی

آخرین مورد در لیست کاربردهای زیگ زاگ مربوط به مطالعه کانال های قیمتی (Price Channel) در چارت دارایی ها است. در واقع با استفاده از اندیکاتور مذکور به تنهایی نمی توان کانال قیمتی در نمودار ها مشخص کرد. هرچند، امکان کمک گرفتن از آن در کنار استراتژی ها و شیوه های ویژه شناسایی Price Channel وجود دارد.

استفاده از اندیکاتور زیزاگ در تریدینگ ویو و متاتریدر

تریدینگ ویو و متاتریدر (MetaTrader) دو مورد از محبوب ترین و بهترین پلتفرم ها برای معامله و تحلیل دارایی در بازار های مالی گوناگون هستند که از اندیکاتورها و ابزارهای بسیاری پشتیبانی می کنند. امکان استفاده از اندیکاتور زیگ زاگ به همراه تمام تنظیمات آن نیز در این بستر ها وجود دارد. در ادامه به نحوه دسترسی به این ابزار در هرکدام از پلتفرم های مذکور می پردازیم.

استفاده از زیگزاک در پلتفرم تریدینگ ویو

تریدینگ ویو اگرچه کمتر از 15 سال قدمت دارد اما در همین مدت کوتاه به محبوبیت چشمگیری دست یافته و می توانید از اندیکاتور های گوناگون ازجمله زیگزاگ در آن استفاده کنید. نحوه استفاده از زیگزاگ در تریدینگ ویو:

  1. ابتدا وارد وب سایت TradingView شوید.
  2. به اکانت خود لاگین کنید.
  3. در بخش سرچ، نام دارایی یا جفت معاملاتی مورد نظر را تایپ و بر روی یکی از موارد پیشنهادی کلیک کنید.
بخش سرچ تریدینگ ویو
جستجوی دارایی یا جفت معاملاتی مورد نظر در پلتفرم تریدینگ ویو
  1. در چارت باز شده بر روی دکمه Indicators در بالای صفحه کلیک کنید یا کلید [/] بر روی کیبورد را فشار دهید.
دکمه Indicators تریدینگ ویو
ورود به بخش Indicators در وب سایت پلتفرم TradingView
  1. در کادر باز شده در جلوی نماد ذره بین عبارت “zigzag” را تایپ و از میان موارد پیشنهادی انتخاب کنید.
بخش اندیکاتورها تریدینگ ویو
وارد کردن نام اندیکاتور Zigzag در بخش Indicators وب سایت تریدینگ ویو

حال می توانید خطوط زیگ زاگ را بر روی نمودار ببینید.

استفاده از ZigZag در نرم افزار متاتریدر

متاتریدر های 4 و 5 اگرچه تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما نحوه اضافه کردن اندیکاتور در آنها به یک صورت است؛ نحوه استفاده از زیگزاگ در متاتریدر 4 و 5:

  1. بر روی گزینه Open Data Folder در منوی File کلیک کنید.
گزینه Open Data Folder متاتریدر
راهنمای ورود به Data Folder در نرم افزار متاتریدر
  1. از پوشه باز شده وارد فولدر MQL5 و سپس Indicators شوید.
  2. فایل دانلود شده اندیکاتور را در این پوشه قرار دهید.
فایل اندیکاتور زیگ زاگ متاتریدر
قرار دادن فایل Zigzag Indicator در فولدر Indicators برای اپلیکیشن متاتریدر
  1. اپلیکیشن MT را ببندید و دوباره اجرا کنید.

اکنون از منوی Navigator در بخش سمت چپ پنجره نرم افزار در فولدر Free Indicators با انتخاب [zigzag] می توانید این ابزار را بر روی چارت به نمایش درآورید.

مزایا و معایب استفاده از اندیکاتور زیگزاگ (zigzag)

به کار گیری اندیکاتور زیگ زاگ با قابلیت های متعددی همراه است و استفاده از آن، کار معامله گر را در تشخیص خط روند و سطوح حمایت و مقاومت راحت می کند. با این حال، باید به محدودیت ها و چالش های مرتبط با آن نیز توجه کنیم. در ادامه در قالب جدول، مهم ترین مزایا و معایب استفاده از این ابزار را شرح می دهیم.

مزایا معایب
امکان استفاده بدون پیچیدگی و دشواری تاخیر بالا در ترسیم خطوط زیگ زاگ
قابلیت تشخیص خط روند قیمت وابستگی زیاد به میزان مهارت معامله گر در تنظیم پارامترها
پنهان کردن خطوط و نوسانات مزاحم از چشم معامله گر دقت پایین تر در بازارهایی با نوسانات کم
امکان شخصی سازی و تغییر پارامترها

سخن پایانی

در این مقاله یکی از ابزارهای ساده و کاربردی اما کمتر شناخته شده در میان تریدرها را بررسی کردیم. اندیکاتور زیگزاگ با ترسیم خطوط در چارت های مالی می تواند به شما در تشخیص خط روند کمک کند. با این حال، باید به نکات منفی مرتبط با آن از جمله تاخیر در ترسیم خطوط توجه کنید. شما چه تجربه ای از اندیکاتور زیگزاگ دارید؟ آیا استفاده از آن را به دیگر تریدر ها پیشنهاد می کنید؟!

سوالات متداول

✔️ اندیکاتور زیگ زاگ چیست؟

زیگزاگ یک ابزار برای تحلیل بازارهای مالی است که با نمایش خطوط زیگزاگی بر روی نمودار کار می کند.

✔️ آیا اندیکاتور Zigzag ابزار پیچیده ای است؟

خیر؛ همه می توانند از زیگزاگ استفاده کند.

✔️ کاربرد Zigzag Indicator چیست؟

از این ابزار می توانید برای تشخیص خط روند و سطوح حمایت و مقاومت در چارت های مالی استفاده کنید.

درج نظر